Nõmme Vaba Aja KeskusPäevakeskusedSündmusedJÕULUAEG AHVENAMAAL

JÕULUAEG AHVENAMAAL

Algusaeg: R, 03.12.2021

Lõpuaeg: P, 05.12.2021

Imeline loodus, maitsed ja inimesed !
3.-5. detsember 2021

Advendiaeg algab Ahvenamaal niinimetatud väikeste jõuludega. See on vana traditsioon, mida tähistatakse väikese kuuse ja hea toiduga. Ahvenamaal on avatud jõuluturud, Marienhamn on kaunites jõulutuledes. Kaasa saab osta kohalikku käsitööd, omavalmistatud küünlaid, jõulukaunistusi, maiustusi, kodus küpsetatud leiba. Vanima, Jan Karlsgårdeni jõuluturu külastamine on tähtis osa jõulueelsetest pidustustest kõigile saarestiku peredele. Hea elamuse saab muuseumi piirkonnas kaunite vanade hoonete vahel ringi käies ja sealset atmosfääri nautides.
Mariehamni jõuluturult leiab kõike alates pärgadest, kodustest küpsetistest, oma meisterdatud ehetest kuni liha, kala, taimse toidu, jõulumaiustuste, mee ja hulga muude jõulukaupadeni.
Sõidame meeolukasse Amalie limonaadivabrikusse, mis valmistab 12 erinevat limonaadi kohalikust toorainest ja imehead siidrit. Suus sulavad Mercedes käsitöö šokolaadid ja pralineed viivad lausa keele alla.
Ahvenamaa ei ole küll suur, aga pakub väga erinevaid elamusi. Siit on lihtne leida rahu, vaikust, imelist loodust, sõbralikke inimesi ning värvikat ajalugu.

Meie bussiekskursioon Ahvenamaal kestab ligikaudu 5 tundi ning algab ja lõpeb sadamas.
Soovitame kanda mugavaid jalanõusid, riietuda vastavalt ilmale ja võtta kaasa pudeli joogiveega.

Programm

1. päev
19.00 Kogunemine sadama A-terminalis. Laeva pardakaartide jagamine EXITravel kassas.
20.30 Väljub laev Tallinnast Mariehamni. Laevas saab mõnusasti aega veeta ja soovi korral süüa rikkalikku jõuluroogadega õhtusööki (lisatasu 42.-)

2. päev
Hommikusöök laevas
10.00 Saabume Mariehamni.
10.30 Ekskursiooni algus sadamast. Ekskursioon kestab umbes 5 tundi.

Ahvenamaa ringreisil tutvume vaatamisväärsuste ja kohaliku eluga ning külastame jõuluturgusid, Amalia limonaadivabrikut ja erinevaid väiketootjaid.
Peatume Badhusbergeti vaateplatvormil, millelt avaneb imearmas linn oma täies hiilguses. Reis viib meid ka Bomarsundi kindlusesse, mille Briti ja Prantsuse väed Krimmi sõja ajal maatasa tegid. Siin asusid kõige suuremad ehitised mis kunagi Ahvenamaale rajatud on, sest siinsest paigast pidi saama tollase Vene keisririigi sõjaline keskus.  Bomarsund on üks oluline märk Vene Keisririigist Ahvenamaal.
Külastame Stallhageni õlletehast ning sealset suurepärast kauplust, kus on võimalik teha toredaid sisseoste Ahvenamaa maitsete nautimiseks. Lühikese jalutuskäigu kaugusele jääb Smakby, kus saab nautida toitu Soome-Rootsi tuntud koka Michael Björklundi restoranis, samas on ka pruulikoda ja kohalikku käsitööd ning toiduaineid müüv kauplus.
Vaatame Kastelholmi kindluse varemeid – 13. sajandist pärinev kindlus oli Rootsi kuninga Gustav Vasa lemmikpaik. Lossi paremaks kindlustamiseks rajati hiljem vallikraav. Siin on elanud Rootsi kuningas  Gustav Vasa ja kus kuninga  vanem poeg Erik, venna Johani tahtel, veetis  oma vangipõlve.
Lossi kõrval asub kaunis Jan Karlsgårdeni vabaõhumuuseum vanade säilinud hoonetega, mis on siia toodud erinevatest paikadest Ahvenamaal. Muuseumis ekponeeritakse elu-olu Ahvenamaal 1850datel aastatel. Vabaõhumuuseumi kõrval asuvas endises vangimajas, mis tegutses kuni aastani 1975, asub vanglamuuseum. Muuseumis saab ülevaate vangla ajaloost (sissepääs lisatasu eest 2€/1€).  Siin on ka paar mõnusat kohvikut, kus soovi korral on võimalik keha kinnitada.
Külastame Eesti Kultuurihälli Önnigebi , kus Noor Eesti kirjanikud ja kunstnikud oma inspiratsiooni ammutasid.
Ringsõit lõpeb Mariehamnis. Omal käel võivad soovijad käia 1903 aastal ehitatud ja muuseumina tegutseval purjelaeval Pommern (sissepääs lisatasu eest 14€/8€). Sama piletiga pääseb ka Meremuuseumisse.

16.00 Laev väljub Marienhamni sadamast tagasi Tallinna.
Jõuluteemaline õhtusöök laevas

  1. päev
    Hommikusöök laevas (lisatasu 14.-)
    9.00 Saabub laev Tallinna

 

Hind alates 124.- (koht B4 kajutis)

Hinnad ja kajutid:
Koht A4 (aknaga) kajutis 59.-
Kajutite valik on suurem. Küsige soovi korral täpsemalt!

Hinnas sisaldub
* sõit marsruudil Tallinn-Mariehamn-Tallinn B 4 kajutis
* eestikeelse giid-rühmajuhi teenused
* ekskursiooni jöuluturgudele ja Ahvenamaal
* 1 hommiku ja õhtusöök

Lisatasu eest
* hommikusöök laevas (14.-). (vajadusel lisaks 5.12.2021)
* jõuluroogadega õhtusöök laevas (42.-). (vajadusel lisaks 3.12.2021)
* reisikindlustus

REGISTREERIMINE ja LISAINFO
Seeniorid ja EXITravel
Reisiettevõtjana tegutsemise luba nr. TRE000665
Tallinn, Rävala 8, 6. korrus, ruum 609
Büroo avatud: E, K, N kell 10:00-14:00
Telefon: 620 7676
E-post: info@seeniorid.ee

 

Huvi korral saab registreerida ka Nõmme Vaba Aja Keskuse ruumis 108 või telefon 672 3125